22 Aralık 2022 Perşembe

Teheccüd Namazı Nedir Ne Zaman Ve Nasıl Kılınır?


Dinimize göre Teheccüd namazı  önemli bir namaz olup fazileti çok yüksektir. 

Teheccüd kelime anlamı itibari ile uyurken güçlük ile uyanmak anlamına gelmektedir. Ayrıca Teheccüd namazı gece kılınan bir namaz olmaktadır.

Teheccüd (Gece) Namazı Nasıl Kılınır?

Teheccüd namazının kılınışı için öncelikle "Niyet ettim niyet eyledim Allah rızası için Teheccüd namazını kılmaya" şeklinde niyet edilir ve de Tekbir getirilip "Allahu Ekber" diyerek namaza başlanmaktadır.

Teheccüd namazının 1. rekatında, "Niyet ettim niyet eyledim Allah rızası adına Teheccüd Namazı kılmaya" şeklinde niyet edilir. "Allahu Ekber" diyip İftitah Tekbiri alır ve de namaza başlanır. Subhaneke'yi okunur ve Euzü-besmele çekilir. Fatiha okunur, Kur'an'dan en az üç ayet kısa olacak şekilde ya da üç ayet miktarı kadar uzun bir âyet okunur ve Rüku'ya gidilir, Secde'ye gidilir. Doğrulup, tekrar Secde'ye gidilir.

Teheccüd namazının 2. rekatında, ayağa kalkarak kıyama durulur, besmele çekilir ve Fatiha okunur. Kur'an'dan en az üç ayet kısa olacak şekilde ve ya üç ayet miktarının uzunluğunda bir âyet okunur ve Rüku'ya gidilir. Ardından Secde'ye gidilir, doğrulur, tekrar Secde'ye gidilir. Oturarak Ettahiyyatu, Allahumme salli, Allahumme Barik ve de Rabbena duaları okunur.

"Es selamu aleyküm ve rahmet'ullah" diyerek sağa ve de sola selam verilip namaz tamamlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üzerinizde Nazar Var Mı? Kısa Zamanda Anlamanın Yolu!

Nazar Ne Anlama Geliyor? Nazar ya da kem göz, canlı veya cansız bir varlığın başına kaza veya belâ gelmesine neden olduğuna inanılan bakış. ...